ניהול עובדים יעיל – גישה חיובית וחיוך על הפנים

הטלפון של המשרד צלצל, וקולה של המזכירה בקע מהשפורפרת – "המתמחים כאן."
יפה מאוד, בדיוק בזמן. ממש כאילו עבדו לפי מערכת נוכחות. "הכניסי אותם בבקשה", אמרתי. היה זה היום הראשון של המתמחים בחברה. על פי הנוהג אותו יזמתי, ביום הראשון שלהם, מיד לאחר שהעבירו כרטיס בפעם הראשונה באחד ממספר שעוני נוכחות הפזורים בבניין, הם עלו לקומה ה- 14 לשיחה איתי, המייסד, הבעלים והמנכ"ל של החברה. שיחות שכאלו הן לדעתי האמצעי היעיל ביותר של ניהול עובדים – אני רוצה שירגישו כאן בבית, שיש מישהו למעלה שדואג לכל אחד ואחד מהם. הרווח הוא הדדי, הם מקבלים את ההרגשה שהגיעו למקום טוב, ואני מקבל עובדים עם מוטיבציה לעבוד, לתרום ולהתקדם, בלי לפנות כל רגע לספר החוקים ולצטט לי את חוק הגנת השכר תיקון 24, או חוק עבודת נשים, או כל מסמך משפטי אחר.

מערכת נוכחות וחוקים – חשוב, אבל יותר חשוב האנשים

הם היו קבוצה של כעשרה בוגרי אוניברסיטה ומכללות. היו שם עורכי דין, רואי חשבון, מנהלים ואנשי מקצועות טכניים. הם נראו מבולבלים ונבוכים.
"שבו בבקשה," אמרתי, "זה בסדר, אין לחץ היום. כבר העברתם כרטיסים במערכת של שעוני נוכחות, נכון? אז משלמים לכם כדי לשבת ולשתות קפה אתי."
כמה צחקוקים, והמתמחים החלו להרגיש נינוחים יותר. הם התיישבו. והתחלתי לדבר."
"הייתי רוצה לדבר אתכם היום על ניהול עובדים." אמרתי. "עבורי ניהול החברה שלי הוא קודם כל להכיר את האנשים שעובדים בה, ולכן אתם כאן היום – כדי שאני אכיר אתכם ואתם אותי. מבחינתי, זה הבסיס לניהול חברה תקין, ולא רק מערכת נוכחות או חוקי עובדים."
באותו רגע אחד המתמחים ממחלקת משפטים אמר בעצבנות "רגע, אז אתה אומר שחוקי עבודה בסיסיים, כמו למשל חוק הגנת השכר תיקון 24, לא תקפים כאן?"
נאנחתי בלי קול. הילדים האלה מגיעים לכאן עם ראש מלא בחוקים ונהלים שקראו בספרים. הם לא מבינים שחברה זה קודם כל אנשים.

שעוני נוכחות, מערכות ניהול, חוקים ותקנות… איך אפשר לנהל חברה ככה?

לפני שהספקתי לענות עוד אחד מהמתמחים התחיל לדבר. "סליחה, אבל לפי מה שהבנתי היום מערכת נוכחות עומדת בבסיס של כל גוף ארגוני. למה התכוונת כשאמרת שמבחינתך ניהול עובדים זה לא מערכות כאלו?".
ואחריו עוד אחד מהם אמר "זה נכון – כיום כבר אי אפשר לנהל עסק בינוני בלי שעוני נוכחות, מפני שמדובר בחלק ממערכת ניהול מתוחכמת וכוללנית הרבה יותר."
עוד לפני שהספקתי לומר מילה החדר הפך להיות דיון סוער. כל אחד מהמתמחים הביע את דעתו, אחד אמר שחייבים סדר ומערכות ניהול לעובדים הן האמצעי הטוב ביותר לכך, אחד אמר ששמע על מערכת כזו או אחרת, המשפטן אמר שהוא עדיין מאוד מודאג מהיישום של חוק הגנת השכר תיקון 24 בחברה…

ניהול עובדים – רק רציתי להכיר אתכם קודם…

מחאתי כף שלוש פעמים, והמתמחים השתתקו. אמרתי "אין לכם מה לדאוג חברים – חוק הגנת השכר תיקון 24 מיושם כאן לחלוטין – בעזרת מערכת נוכחות מתקדמת שהתקנו בחברה, כזו המחוברת לכל אחד מאותם שעוני נוכחות שבבניין, אנחנו יודעים בדיוק מי בא ומתי, ומוציאים תלושי שכר מדוייקים בהתאם. הצדדים הטכניים והחוקיים של החברה מנוהלים ביעילות מירבית בעזרת מערכת ניהול עובדים המתקדמת ביותר שקיימת בשוק. כל מה שרציתי לומר הוא שלדעתי כדי לנהל עובדים כמו שצריך – צריך להכיר אותם קודם…"