עם פתיחתה של שנת הלימודים הורים רבים עוקבים בחשש האם כאן הסתיימה חופשתם של התלמידים והצורך למציאת סידור עבורם או שמא הוכרז על שביתה של המורים בשל אי הסכמות כלשהן. רן ארז מכהן כיו"ר ארגון המורים מאז 1997 והוא אינו חושש להנהיג מאבקים שיעלו את תחושותיהם של המורים באשר למעמדם החברתי והפיננסי כאחד.
להפוך את המורה ממתנדב למתפרנס בכבוד
מורים רבים הגיעו אל המקצוע בעקבות תחושת שליחות להשפיע על הדור הבא. הדור הקיים של המורים הוא דור חדש אשר מודע יותר לעניין החינוך וחשיבותו, כולל התחום החברתי והרגשי. המורים בימינו יודעים כי הלימודים כבודם במקומם מונח אך לא רק התחום הקוגניטיבי הוא בעל חשיבות ובית הספר צריך לתת מענה גם לתחומים אחרים. בנוסף, בית הספר צריך לתת מענה גם לתלמידים בעלי קשיים כמו קשב וריכוז או לקויות אחרות ולא להתמקד רק בתלמידים המובילים. עם זאת, בכדי שהמורה יוכל לתת מענה בכל התחומים ולכל סוגי התלמידים יש צורך בהקצאת משאבים נוספים, הן לתגמול המורה והן לשיפור התנאים בבתי הספר כמו צמצום מספר תלמידים בכיתה. על כך נאבק רן ארז בכל שנות כהונתו ויש לו הצלחה משמעותית.
תכנית עוז לתמורה
תכנית עוז לתמורה נרקמה כבר לפני מספר שנים. היא עדיין אינה מיושמת בכל בתי הספר אך נמצא כי בתי הספר שבהם מיושמת התכנית מראים עליה משמעותית בהישגי התלמידים. עיקר התכנית הוא העלאת מספר שעות העבודה של המורים ל- 40 ש"ש כאשר השכר יועלה באופן משמעותי. השעות הנוספות מיועדות למתן שיעורים פרטניים לתלמידים הזקוקים לתגבור או לתלמידים מתקדמים וגם לביצוע מטלות בבית הספר ולא בבית. בנוסף קוראת התכנית לצמצום מספר התלמידים בכיתה. הכל בכדי לתת למורה תנאים טובים יותר ללימוד אשר לא ספק יאפשרו לו ללמד באווירה שפויה יותר ולא באווירה של ג'ונגל.
להתייחס למורה בכבוד
לאחרונה צצות כתבות שונות בתקשורת על כך שהמורה איבד בשנים האחרונות מכבודו. המצב היום הוא שהורים רבים מתערבים יתר על המידה בענייני בית הספר ומחליטים החלטות בו. הדבר נותן כוח רב מדי לתלמידים והמורה סובל מכך מאוד. תכנית "תנו למורה ללמד" ביוזמתו של ארז וח"כ עינת וילף נועדה להחזיר את המצב כפי שהיה לפני דור או שניים בהם קיבל המורה כבוד רב קודם כל מצד ההורים וכפועל יוצא מכך גם מן התלמידים.